Naši sponzorji

V nedeljo 13. maja 2018 so člani našega društva organizirali mednarodno tekmovanje v ribolovu s palico iz zasidranega čolna - 17. POKAL SOLINAR STRUNJAN.

Tekmovanje je bilo ekipno, vsako ekipo sta sestavljala po dva tekmovalca iz istega kluba. Tekmovanja se je udeležilo trinajst ekip iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Najkrajša dolžina ribe je bila predpisana s 18 cm razen špara, ki ni smel biti krajši od 15 cm. Tekmovanje je trajalo 5 ur in je potekalo v lepem vremenu in na mirnem morju ter skladno z veljavnimi predpisi »Pravilnika o tekmovanju v trnkarjenju na morju«.

Novost v letošnjem letu je bilo točkovanje rib glede na vrsto in to, da je veljala vsa ulovljena riba.

sortiranje ulova

Prvo mesto je kakor lani zasedla domača ekipa. Jan Krajcar in Benjaminom Martinčič sta ujela 88 veljavnih rib - največ med vsemi ekipami (365 točk).

Ekipa Menola Izola (Kristina Mattias / Luka Maslo) sta ujela 59 rib (230 točk), kar je zadostovalo za drugo mesto.

Na oder za zmagovalce sta se s tretjim mestom uvrstila še tekmovalca PLK Koper (Bojan Furlan / Zlatko Gjerkeš) z 55 ujetimi ribami (207 točk).

Prvim trem ekipam so bile podeljene medalje in pokali, podeljen je bil pokal za najtežjo ribo, zmagovalna ekipa je prejela prehodni pokal.


1. mesto je osvojila ekipa RD Solinar Strunjan v sestavi Jan Krajcar, Benjamin Martinčič

Najtežjo ribo je ujela ekipa SOLINAR Strunjan v sestavi Martinčič/Krajcar.

Tekmovanje smo ob prisotnosti vseh udeležencev tako tekmovalcev, spremljevalcev in organizatorjev zaključili v restavraciji Pinela v Luciji.

Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi, kakor tudi vsem sponzorjem, ki so prispevali nagrade za tekmovalce oziroma kakorkoli drugače pomagali.

Rezultati tekmovanja pa so objavljeni v priponki.

We use cookies
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nekateri od njih so bistveni za delovanje strani, medtem ko drugi pomagajo izboljšati to stran in uporabniško izkušnjo (piškotki za sledenje). Sami se lahko odločite, ali želite dovoliti uporabo piškotkov ali ne. Upoštevajte, da če jih zavrnete, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcionalnosti spletne strani.