Tekmovanja in prireditve

Ni dogodkov

Obvestila

Naši sponzorji

V nedeljo 8. maja 2016 so člani našega društva organizirali mednarodno tekmovanje v ribolovu s palico iz zasidranega čolna - 15. POKAL SOLINAR STRUNJAN.

Tekmovanje je bilo ekipno, vsako ekipo sta sestavljala po dva tekmovalca iz istega kluba. Tekmovanja se je udeležilo šestnajst ekip iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Lovila se je bela riba, najkrajša dolžina ribe je bila predpisana s 18 cm razen špara, ki ni smel biti krajši od 15 cm. Tekmovanje je trajalo 5 ur in je potekalo v lepem vremenu in na mirnem morju ter skladno z veljavnimi predpisi »Pravilnika o tekmovanju v trnkarjenju na morju«.

Prvo mesto je kakor lani zasedla domača ekipa. Ljubo Trbižan in Darko Krajnc sta ujela 27 rib in dosegla 3.196 gramov.

Naš mladinec Jan Krajcar je skupaj z Benjaminom Martinčičem ujel 29 veljavnih rib - največ med vsemi ekipami, kar je zadostovalo za drugo mesto.

Uspeh domačih sta s tretjim mestom dopolnila Aljoša Tomšič in Franci Kolenc (21 rib).

Prvim trem ekipam so bile podeljene medalje in pokali, podeljen je bil pokal za najtežjo ribo, zmagovalna ekipa je prejela prehodni pokal.


1. mesto je osvojila ekipa RD Solinar Strunjan v sestavi Ljubo Trbižan, Darko Krajnc2. mesto je osvojila ekipa RD Solinar Strunjan v sestavi Jan Krajcar, Benjamin Martinčič


3. mesto je osvojila ekipa RD Solinar Strunjan v sestavi Aljoša Tomšič,
Franci Kolenc


Najtežjo ribo je ujela ekipa MENOLA iz Izole v sestavi Marinšek/Čuk.


"gasilska"


Tekmovanje smo ob prisotnosti vseh udeležencev tako tekmovalcev, spremljevalcev in organizatorjev zaključili v restavraciji Krt.

Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi, kakor tudi vsem sponzorjem, ki so prispevali nagrade za tekmovalce oziroma kakorkoli drugače pomagali.

Rezultati tekmovanja pa so objavljeni v priponki.
Več slik najdete na https://www.facebook.com/RDSolinar/

Attachments:
Download this file (Pokal Solinar 2016 - retultati.pdf)Pokal Solinar 2016 - retultati.pdf[ ]362 kB