Tekmovanja in prireditve

Ni dogodkov

Obvestila

Naši sponzorji

V nedeljo 8. maja 2011 so marljivi člani našega društva uspešno organizirali že tradicionalno mednarodno tekmovanje v ribolovu s palico iz zasidranega čolna in sicer to pot že jubilejni - 10. POKAL SOLINAR STRUNJAN.

Tekmovanje je bilo ekipno, vsako ekipo sta sestavljala po dva tekmovalca iz istega kluba. Tekmovanja se je udeležilo dvajset ekip iz Italije, Hrvaške, Rusije in Slovenije. Lovila se je bela riba, najkrajša dolžina ribe je bila predpisana s 17 cm razen špara, ki ni smel biti krajši od 15 cm. Tekmovanje je trajalo 5 ur in je potekalo v lepem vremenu in na mirnem morju ter skladno z veljavnimi predpisi »Pravilnika o tekmovanju v trnkarjenju na morju«.

Prvim trem ekipam so bile podeljene medalje in pokali, podeljen je bil pokal za najtežjo ribo, zmagovalna ekipa je prejela prehodni pokal.

1. mesto je osvojila ekipa PLK Koper II v sestavi Martin in Zdenko Grando, 7.412 gr.
2. mesto je osvojila ekipa PLK Koper I v sestavi Zlatko Gjerkeš, Bojan Furlan, 5.552 gr.
3. mesto je osvojila ekipa SLO repr. čl. v sestavi Vinko Mojškerc, Edi Bizjak, 5. 228 gr.

Najtežjo ribo je ujela ekipa ORADELA Piran v sestavi Denis Loboda, Mladen Simičič, 348 gr.

Prehodni pokal sta prejela zmagovalca 10. Pokala SOLINAR Strunjan, sin in oče, Martin in Zdenko Grando iz ekipe PLK Koper II.

Domača pokalna tekmovanja so tudi koristna za pridobivanje izkušenj mladih ribičev, ki so kandidati za mladinsko reprezentanco. Na letošnjem tekmovanju sta nastopili dve ekipi, ki sta osvojili v članski konkurenci spodbudno 4. in 8. mesto med 20 ekipami. 4. sta bila nekoliko izkušenejša Matej Šimičič Rupert in Boštjan Čoter. 8. mesto pa sta osvojila Andrej Kristan in Lovro Pintar.

Trener reprezentance in član našega društva Klavdij Veldin je bil z mladimi kandidati za mladinsko reprezentanco skupaj na barki v času tekmovanja. Bil je zelo zadovoljen z njihovim nastopom in zavzetim pristopom k tekmovanju. Prav tako meni, da so taka tekmovanja v članski konkurenci zelo koristna za pridobivanje tekmovalnih izkušenj za mlade športnike ter, da je zelo pohvalen njihov odnos do upoštevanja danih trenerjevih strokovnih navodil. Prepričan je, da se bodo ob zavzetem delu in pridobljenih tekmovalnih izkušnjah ter izraženem zmagovitem tekmovalnem duhu lahko razvili v športnike, na katere bodo ponosne sredine od koder prihajajo, kakor tudi strokovni delavci, ki jim stojijo ob strani.

Tekmovanje smo ob prisotnosti vseh udeležencev tako tekmovalcev, spremljevalcev in organizatorjev zaključili v restavraciji Avtokampa Strunjan, kjer so nas razvajal s svojimi dobrotami.

Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi, kakor tudi vsem sponzorjem, ki so prispevali nagrade za tekmovalce oziroma kakorkoli drugače pomagali.


Rezultati tekmovanja pa so objavljeni tukaj:

Datoteke:
pdf-3 pokal_solinar_-_2011_-_rezultati HOT

(0 votes)

PrenesiUstvarjeno
Velikost
Prenosov
Petek, 17 Julij 2015 19:17
21.62 KB
1,323